Om mig

Vill börja med att tacka dig för att du hittat hit – kort om mig.

Jag heter Anette Rindros som driver och äger Rindrosens Hundcenter. Jag har genomgått utbildning till hunddagisförståndare, certifierad hundinstruktör och certifierad hundpsykolog genom Hundens Hus i Stockholm.

Jag har alltid älskat djur och framförallt hundar. Som barn tjata jag som alla barn om en egen hund, fast mina föräldrar var inte lika intresserade av hund som jag. Självklart ville jag även ha häst.

När mina egna barn kom upp i skolåldern fanns det tid för en hund. Min första egna hund blev en Golden Retriever hane Floprym Gustav "Rocco", året 2000. Det dröjde inte länge förrän jag ville ha ytterligare en hund. Även den blev en Golden Retriever hane Floprym Kaiser Ceasar. Det dröjde inte länge tills familjen utökades även med dotterns Cavalier King Charles Spaniel, denna gång en tik, Wilma.

 

Sedan cirka 10 år tillbaka så har Tysk Schäfer kommit in i mitt liv, samma veva som min man kom in i mitt liv. Jo, det var han som hade hunden. En stor hane, Hedeforsens Gismo som min man hade som tjänstehund inom polisen på Gotland. Sen kom även unghunden Försvarsmaktens Fantomen ”Fanto” som kom till oss som 14 månader ung hund, som blivande tjänstehund. Det var några år som vi endast hade ”Fanto” i familjen och då arbetade min man i Stockholm.

Vi införskaffade valpen Tysk Schäfer Krille’s Nixa, vår tilltänkta avelstik och där började resan till att vilja förverkla drömmen som uppfödare, en egen kennel. Tyvärr kan även hundar bli sjuka och även Fanto, så han fick somna in februari 2016. Samma vår flyttade Mi-Jos Jalle in hos oss och blev godkänd som PH.

Flytt till Gotland vid årsskiftet 2017/2018 och då påbörjade jag min uppfödare utbildning på distans och vi fick vårt kennelnamn: Rindrosens kennel.

Våren 2018 föddes första A – kullen efter Krille’s Nixa och Hedeforsens Qrock. Åtta stycken valpar varav 6 tikar och 2 hanar. Nu var man äntligen uppfödare på riktigt.

Hösten 2020 föddes B - kullen efter Krille's Nixa och Mi-Jos Jalle som fick fyra valpar varav 2 hanar & 2 tikar.

Det är en lycka att få vara en del av att ta fram underbar ras.

image001

 

 

 

genomford-uppfodarutb-h-400px

skkkennel